Gå direkt till innehåll
Säljstart i dag! Saint Landelin Blonde

Pressmeddelande -

Säljstart i dag! Saint Landelin Blonde

I dag den 8 december lanseras Saint Landelin Blonde, en ljus ale 6,5 % i belgisk stil i Systembolagets TSV-sortiment. En stor nyhet på 750 ml från franska Brasserie Goudale.

Saint Landelin Blonde bryggs som en traditionell klosteröl i belgisk stil. Med en doft av maltig karamell, frukt, kryddor och viss rökighet samt med en fyllig och balanserad smak med tydliga inslag av malt, koriander och citrus, passar det utmärkt till såväl skaldjur som pastarätter. Den stora flaskan på 750 ml försluts med en genuin champagnekork och passar att dela med flera.

Enligt legenden fick munkarna på klostret Saint Landelin idén att bygga ett bryggeri på exakt den plats där deras grundare St Landelin fick vatten att springa ur en källa. Numera bryggs ölet på Brasserie Goudale i norra Frankrike.

Saint Landelin Blonde lanseras i Systembolagets TSV-sortiment den 8 december 2020 av HEBA Food & Beverages, leverantör av bland annat specialöl från Europa.

FAKTA: SAINT LANDELIN BLONDE
Artikelnr: 11308
Producent: Brasserie Goudale
Land: Frankrike.
Smaktyp: Varmjäst ale i belgisk stil. Bryggd som traditionell klosteröl.
Doft: Maltig karamell, frukt, kryddor och viss rökighet.
Smak: Fylligt och balanserat med tydliga inslag av malt, koriander och citrus.
Färg: Gyllengul.
Malt: Korn- och vetemalt.
Humle: Challenger, Target, Tradition, Tettnang.
Alkoholhalt: 6,5% Vol.
Volym: 750 ml.
Förpackning: Flaska med naturkork.
Serveringstemperatur: 6-8 °C.
Passar till: Som sällskapsdryck eller till grönsaksrätter, fisk, skaldjur och salta kötträtter. Utmärkt till exempelvis en skaldjurssallad eller till pastarätter.
Pris: 55,00 kr.

Om Brasserie Goudale:
Saint Landelin var ett gammalt klosterbryggeri från 1898. I dag bryggs ölet Saint Landelin på Brasserie Goudale som grundades 1919 i Douai nära Lille i norra Frankrike. Brasserie Goudale är numera ett ultramodernt bryggeri som har fokus på att brygga specialöl av hög kvalitet. Bryggmästaren heter Baptiste Mopin.

På Systembolaget finns sedan tidigare La Goudale och La Goudale IPA från Brasserie Goudale. I dagligvaruhandeln finns två sorters glutenfria och ekologiska öl 3,5% från samma bryggeri, Grain d´Orge Ale och Grain d´Orge Lager.

Leverantör är HEBA Food & Beverages AB. För ytterligare information om Hebas alla nyheter och sortiment, varmt välkommen att kontakta: Christian Mahrle, Marknads- och försäljningschef på Heba, tel: 070-8667239, christian@heba.se

Ämnen

Kategorier


Om Heba

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985.  Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken. 

Kontakter

Christian Mahrle

Christian Mahrle

Presskontakt Sälj- och marknadschef 0457 24085

Vi levererar drycker och livsmedel på den nordiska marknaden sedan 1985

Våra produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland. I vårt sortiment ingår ett antal noga utvalda internationellt kända varumärken, samt egna varumärken.

Heba Food & Beverages
Box 142, Kyrkvägen 5
37222 Ronneby
Sverige